28 Julai 2011

hamba lemah

Assalamu'alaikum semua...

memang dah lame sgt tak update blog ni.. byak nak dikongsikan tp disebabkan internet connection yg slow...membantutkan niat tersebut...

ramadhan dah semakin hampir..smga terpilih utk mghrungi rmdhan kali ini..n smg rmdhn kli ni lebih baik drpd sblumnya...

alhmdulillah, setakat ni kat tmpat kerja semua ok..mcm biasa mula2 kena biasakn diri dgn org2 kt sini..n skrg alhmdlah, da nak sebulan da kerja kt sini... sgt best.. :))

ape khabar iman shbat2...? harap kta smua sntiasa dlm suluhan taufik dan hidayhNya...

pernah dgr tak sirah tntang munafik??tentang shbat rasulullah yg menangis2 cerita prob dia kt rasulullah yg bila dia berada dlm mjlis rasulullah..dia terasa imannya bertambah..tp bila dia di luar dri mjlis2 sperti itu.. iman dia down...

pernah dgr tak?

bila sy igt sirah ni..rase sedih teramat..rase nak menangis.. sbb sy mcm rasa ap yg dirasakannya...

n nak tau ap yg rasulullah ckp kat hamba Allah tu? lebih kurg mcmni la... "kalau iman manusia maintain je naik...malaikat pun tabik spring kt kita.."

masyaAllah..

iman memang akan turun dan naik.. bila turun..cepat2 ambil tindakan...


ya Allah..bantulah kami utk mencintaiMu..mencintai org2 yg mncintaiMu..dan mncintai stiap ap yg mbawa kami kpd cintaMu...amin..ya RAbbal 'alamin... T__T




2 ulasan:

jAuh hAti berkata...

iman manusia turun naek, yerp

yang penting, harapnya kita sentiasa ingat Allah, dalam apa tempat dan keadaan sekalipun

dan, jaga Allah, Allah akan jaga kita, iA

(betul-betul rasa masa kerja sekarang t.t)

semoga kuat!

RaJa UmIr YaShA berkata...

insyaAllah..cane kt tempat kerje skrg?eh, isnin ni ak igt nak p seminar kedua tu...jom mal??ak da mntak cuti dah...