28 Julai 2011

belajar

Bekerja sbg promoter...part time je...percaye tak? saje2 try mintak jdi retail assistant sbnarnya...tp dpt dua kerja dlm satu masa... promoter sabtu n ahad...hari biasa jdi retail assistant..

Alhamdulillah..gaji pun ok..

jdi promoter bukanlah mudah.. mula2 agak excited jugak..sbb nak cabar diri sbenarnya... nak tingkatkan keyakinan diri sndiri dari segi communication dll...

Alhamdulillah..ok la..

disebabkan brg yg sy kena promot ni berharga rm160...agak2 mudah tak nak convincekan customet utk beli produk ni? tentulah sgt SUSAH..tapi ak belajar dri penolakan demi penolakan...menjadikan hati ak tabah n belajr utk bersabar dgn karenah customer yg mcm2..

dan akhirnya ak berjaya menjualnya kelmarin...alhamdulillah...bersyukr sgt2...ak pn tak tahu knape ak happy sgt sbb ad org nak beli.. huhu... :)) penat tau nak suruh diorg beli jugak...kalau takde org nak beli..ak sendiri akan paksa semua pekerja kt situ beli dri ak...haha..jahat kan? saje je gurau dgn diorg... :))

*eh kenape skjap ak n skjap sy ni..?sila abaikan..

dan ak belajar ssuatu di sini...

mmg benda ni kta dah tau awal2 dah...

"wlupun ak bersusah pyh yakinkan customer utk beli setelah bukti demi bukti ditunjukkan tapi klu Allah tak izinkan cstomer tu beli...tetap tak jadi kan? wlupun smpai nak pengsan ak yakinkan diorg..faham tak?

tapi kelmarin..ak relax2 je.. tapi tibe2 ad custmer nak beli...ops..smemangnya Dia sdg mgajar ak.. rezeki tu ditgnNya..sgala2nya berlaku dgn izinNya..

mgkin pristiwa ni nmpak simple je..tapi i really learn smtg from this.. thnx Allah...

kebergantungan pada Allah itu tersangatlah penting dlm setiap apa yg kita nak lakukan.. Allahu'alam..

salam mujahadah

2 ulasan:

jAuh hAti berkata...

good

btw

aku nak stop kerja dah. pertengahan ramadhan, insyaallah

nak fokus ramadhan :D

and kalau tak stop, tak dapat cuti raya

=/

all d best cha. grab semua yang patut =)

RaJa UmIr YaShA berkata...

oh..yeke...ak pun..24 ogos ni la mcmtu..

bagus2... all da best jgk mal..eh, cane ngn intrview2 sblum ni? da dpt jwpan? da berape kli da p intview, mal?